Obey helalf.se

I söndags stannade jag kvar på hotellet när min kille stack ut och sprang för att blogga om lördagen. Det tar lite tid med hotellets wifi kan jag lova!

Bagels helalf.se

Vi åt frukost på samma ställe som dagen innan, så gott med bagels när man är här!

Kyrkogård helalf.se

Det var lite speciellt eftersom det var den 11 september. Under dagen märkte vi av det då och då men vi kunde lika gärna ha missat det.

4th Street station helalf.se

Åkte ändå ner till Ground Zero eftersom min kille inte har varit där.

One helalf.se

På nyheterna nämnde de att One World Trade Center, den här byggnaden, symboliserar en triumf över terrorn. Självinsikt är väl inte amerikanarnas starkaste sida direkt.

Union square helalf.se

Vi brukar dela upp dagen i delmål där målet alltid är mat, hehe! Här är vi vid Union Square på väg till dagens lunchställe.

The Strand Bookstore helalf.se

Det går utmärkt att gå in i alla butiker man vill på väg till målet. Vi lyckades tajma så att The Strand Bookstore öppnade precis när vi passerade på Broadway.

The Strand Bookstore helalf.se

Jag plockade snabbt ihop en hög med böcker men insåg att jag inte behöver bära på dem just nu, vi kan ta det vid ett senare tillfälle. Den stora shoppingdagen brukar inträffa dagen innan vi åker hem.

Aston Place helalf.se

Vårt mål för dagen ligger vid S:t Marks Place. Här står min kille vid Astors Place alldeles i närheten och fotar gatuvyn. Kanske något av det bästa med den här stan, så många fina vyer!

The Superiority Burger helalf.se

The Superiority Burger har utnämnts till världens bästa burgare så vi var ju tvungna att testa! Den version som vann var visserligen vegetarisk men vi är inte dem som är dem.

Superiority burger helalf.se

Burgaren är väldigt liten men smakrik och god. Jag kan på rak arm nämna en burgare som är godare, och det är den jag åt dagen innan men visst, väl värt ett besök!

Dun-Well S:t Marks Place helalf.se

Eftersom Dun-Well Dougnuts har öppnat en butik, precis på andra sidan huset från Superiority Burger, tog vi efterrätten där. En pistagamunk med chokladglass, chokladsås och strössel på, tyvärr oaptitlig på bild men åh så god!

LES helalf.se

Älskar alla husen med brandstegar utanpå i Lower East Side!

Taxibil New York helalf.se

Eftersom jag var lite sugen på att besöka den veganska butiken Vaute som gör egna kläder i New York tog vi en promenad dit.

Vaute helalf.se

Där är alla djurälskare välkomna!

Vaute helalf.se

Så fint med klänning och tjocktröja tycker jag! Det kombinerar det bästa av två världar.

Vaute helalf.se

De har budskap i hela butiken som lyfter upp deras värderingar.

Vaute helalf.se

Jag är enig om det budskapet!

Livsmedelsbutik New York helalf.se

På Stanton Street där Vaute ligger har de en extra fin livsmedelsbutik med en deli. Tips!

Vegan Ben & Jerry's helalf.se

I USA har ju Ben & Jerry’s lanserat fyra veganska smaker så vi valde mellan de som fanns i kylen och tog med oss en bunke ut i solen.

Vegan Chunky Monkey helalf.se

Chunky Monkey var en av mina favoriter när jag var vegetarian. Den här är också god med en söt banansmak och choklad- snarare än kola-bitar som det står på paketet. Bra glass för att vara amerikansk och klart värt ett köp för att testa. Ska se om vi hinner smaka Chocolate Fudge Brownie också innan det är dags att återvända till verkligheten.

Missbehave New York helalf.se

Vi korsade Allen Street där den här väggmålningen sitter. Har så många minnen i den här stan, den här påminner om när jag och Sara hängde runt för några år sedan.

Kameratröja helalf.se

Vid Elizabeth Street ungefär sprang vi på en marknad där de sålde så här fina T-shirts med kameror på. Tycker nog att min kille hade kunnat köpa den ljusgrå, den hade han varit fin i!

by Chloe helalf.se

Vid Lafayette kommer by Chloe snart öppna en till butik! Önskar att den kedjan får spridning långt över stadsgränsen.

Bokaffär helalf.se

Älskar bokaffärer!

The Reformation helalf.se

”Här har jag varit många gånger” sa min kille när vi gick in på Reformation på Howard Street. Det har han så rätt i!

The Reformation helalf.se

Jag och mitt gigantiska hår provade tre klänningar och alla satt som en smäck. Typiskt!

Chinatown helalf.se

På eftermiddagen har vi som vana att promenera hem genom Little Italy och Chinatown för att ta en tupplur. En ypperligt fin vana som jag och mina fötter varmt håller av.

Buddah Bodai helalf.se

Dagen avslutades på ett av stans två Buddha Bodai där menyn aldrig ville ta slut, portionerna var gigantiska och gästerna ena riktiga karaktärer. Efter en sådan dag är det bäst att ta igen sig framför US Open innan det är dags att sova några timmar innan solen går upp igen.