osskaningenaga-screen

– Vi hittade en lapp och den berömda kakburken och förstod att det hade varit inbrott. 

– Och det här med hur många hönor, var det nån information som fanns på lappen eller?

– Ja, det var deras information. 

– Det var deras information. Var det någonting du kunde kontrollera?

– Jag har inte kontrollräknat det.

– Du har inte kontrollräknat det?

– Nä.

– Kan du berätta för oss varför du inte har kontrollräknat?

– Nej, det är en större grupp djur och…

– Ungefär hur många höns är det det handlar om?

– I just den gruppen?

– Ja.

– 3000 djur.

– Okej. 

Staffan och Sara i Veganprat summerar rättegången mot aktionsgruppen Tomma burar som nu ställts inför rätta i Västerås för att ha fritagit två grisar, åtta hönor och en fisk under hösten. Båda två är en del av gruppen och systern Kaisa, som fått ge namn till en av hönorna, står för allt grafiskt material, som bilden ovan till exempel.

Det är oerhört intressant lyssning som jag inte tycker att någon bör missa för det speglar samhällets, det vill säga vårt sätt, att se på produktionen av djur. Vi säger att vi bryr oss men vi dödar de vi bryr oss om. Det grisar dagligen och lagligen utsätts för skulle kallas för regelrätt djurplågeri om en hund utsattes för samma sak.

Det slipper Selma och Louise utstå.

Civil olydnad innebär att en aktion har ett politiskt eller ideologiskt motiv (inte för egen vinning), att den sker med öppna kort, att de som deltar är villiga att ta sitt straff och att inget våld används. Denna metod används för att ifrågasätta lagens mening. När det under rättegången påpekas att de använt våld mot dörren för att bryta sig in kontrar Sara med att dörren är en sak som saknar känslor. Du måste höra henne prata om dörren som saknar känslor!

Jag önskar att de hade fått filma när Martin visar bilder på hur djuren har det i dag, i sina nya hem. Jag rös! Varje dag döms djur till döden. På fredag klockan 11 faller domen mot Tomma burar. Klicka HÄR för att lyssna.