Walls of Glass

I reklam för mascara används rutinmässigt lösögonfransar. I reklam för rynkcreme används rutinmässigt PhotoShop. I reklam för kött, mjölk och ägg används rutinmässigt bilder på glada djur. Även om vi vet att den bilden inte speglar verkligheten väljer nästan alla att tro på reklamen, vare sig det gäller längre fransar eller glada grisar.

I helgen kommer jag gå och se fotoutställningen Walls of Glass som bygger på bilder från svenska slakterier, tagna av fotografen Erik Lindegren. Jag uppskattar verkligen råheten i bilderna. Den nakna ärligheten. Att de är så rakt motsatta bilderna i reklamen. Det kommer i samband med utställningen hållas en föreläsning om grisarna i svensk köttindustri vilket jag ser fram emot. Så tacksam över att det förs ett samtal om det rutinmässiga lidandet, trots att så många blundar.

Lokal: Timmermansgatan 46-48 (Timmermansgården)
Fotograf: Erik Lindegren
Öppettider 18-20 december: Fredag 14-17, lördag 12-17, söndag 12-17
Föreläsning: lördag 14-15.
Fri entré

Vi kanske ses där?