God morgon-juice.

Testa att byta ut ditt vanliga smör mot en mjölkfri variant. Carlshamn har två sorters margarin för smörgås (vanlig och lätt), flytande till matlagningen samt bakmargarin. Finns att köpa precis varsomhelst, säg till annars. #vadveganeräter

Jag har väldigt svårt att posta en bild som innehåller mat utan att nämna något om djurrätt. Varje bild är en ju påminnelse om att det funkar utmärkt att äta veganskt och att det dessutom är väldigt gott, till skillnad från vad som sägs i många populärkulturella sammanhang, som serier och filmer.

Dagens tips handlade om mjölkfritt margarin. Carlshamn har flera olika sorter så testa dig fram om du vill äta varannan vegan eller bara är nyfiken! Jag fick en kommentar om palmolja, vilket veganer är enormt bekymrade om, men i slutändan är margarinet i sig veganskt.

Problemet är att livsmedelsproduktionen i stort baseras på ekonomisk vinning och inte på vad som är bäst för djur och natur. Något vi alla förlorar på. När det gäller just palmolja går det däremot utmärkt att ligga på de företag som använder det för att be dem byta ut det. Hej, hej Carlshamn!