Perfekta lunchen innan bikramyogan: råris, sallad, böngroddar, sockerärtor, raw falafel, rödbetshummus, torkade fikon och jordgubb- och limeröra. Supergott! #vadveganeräter på Koloni.

I går förberedde jag mig hela dan inför bikram yogan genom att dricka mycket, äta lunch på Koloni (så fantastiskt gott) och en blåbärschiapudding till mellis. Var oerhört nervös när vi gick dit efter jobbet eftersom det verkade så läskigt med värmen men det vara bara att bita ihop.

Vi bytte om i ett märkligt planerat omklädningsrum där alla fick stå på varandra för att få plats och gick sen in i den uppvärmda spegelsalen där mattorna var placerade i tre rader. Med lite hjälp fick vi plats längst bak i rummet där nybörjarna ska hålla till och jag hamnade precis bredvid termometern. Under passet följde jag hur den nådde 44,4 grader…

Wow! Vilken upplevelse! Vilket tempo! Vi hann inte bli trötta, vi hann inte svimma. Koncentration. Fokus på att göra det allra bästa av alla övningar som upprepades direkt efter varandra. Mycket balans. Smidighet och rörlighet. Styrka. Som en present till kroppen, tänkte jag när vi nyduschade och fortfarande uppvärmda gick därifrån. Ögonblicket senare mötte vi en kille som satt utanför en restaurang och rökte och drack öl. Skön kontrast!

Sällan är man så peppad på novembermörkret och kylan som efter ett pass bikram! Jag tog en omväg hem till min kille, förbi Juiceverket vid Hornstull och råkade pricka deras kanske bästa smoothie med dadlar, mandel, vanilj, cashew och havssalt. Mandala sumo. Behövde ändå äta något när jag kom hem och tog det som min kille hade ätit tidigare på kvällen. Våfflor med blåbärssylt och grädde. Livet!

Så himla värt att planera in såna här stunder, kommer leva på detta länge! Namaste!