Ju mer jag tänker på det desto finare är det att Matmagasinet Vego snart finns i en brevlåda nära dig! 23 januari närmare bestämt och det är ju snart! Heja Mattias och Sofia! Nöjesguiden bjuder på en väldigt trevlig intervju med en av initiativtagarna där hon uttalar sig såhär:

För mig är det något väldigt ömt och kärleksfullt att laga mat, och om man ser det så, och samtidigt lagar vegansk mat som automatiskt kommer att innehålla ett visst mått av samhällskritik, så blir matlagning istället nästan något subversivt. Det är svinballt och väldigt stärkande att känna att det kan finnas sprängkraft i en cupcake, en revolution i en potatisgratäng. Gullig på utsidan, straight edge på insidan.

I mer grisrelaterade nyheter så har bönderna Elin och Madde startat Facebook-gruppen Mitt liv som svensk gris som en motvikt till Djurrättsalliansens Ett liv som gris där de skriver väldigt öppet om kastrering, dödsfall och sjukdomar. Bra! Ärlighet skadar ingen och det är viktigt att den kommer från fler avsändare än bara djurvänner.

Djurens rätt peppar inför vegoåret 2014 på sin blogg, fyll gärna på! När vi pratade om det i går påminde jag om Den stora veganutmaningen som inte bara är genial, den är tyvärr även fullbokad. Rackarns vad roligt! Bland coacherna hittar jag Vegoriket, Vegankrubb och Vegoteket som jag bloggat om tidigare, vilken dröm att få pepp av dem! Dessutom dyker ju Refused-boken upp närsomhelst! Jag har faktiskt mailat och bett om ett ex av förlaget eftersom jag inte kan komma på en lämpligare bokbloggare än jag själv.

Avslutningsvis vill jag bara tipsa om den överlägset godaste chokladen just nu – och lita på att jag är proffs – nämligen Vego! Det är något med namnvariationen bland vegovännerna som en bara måste älska!