Angorakaniner får sin päls handplockad var tredje månad medan de skriker högt och chockas svårt. Djurprodukter innebär alltid lidande. Respekt till alla veganer som vägrar blunda! ❤

Plötsligt slog det mig. Något så självklart att jag är förundrad över att jag inte har tänkt på det innan. Folk som betalar för djurens lidande – genom att köpa produkter i form av mat, kläder och möbler – blundar. De ser inte vad jag ser. De läser inte vad jag läser. De hör inte vad jag hör. De vägrar.

Hur ska vi någonsin kunna förändra något när den part som är i majoritet och betalar för allt lidande blundar? Hur ska vi ens kunna diskutera det? Jag kan bli så oerhört frustrerad och förbannad och kritisk mot företag du gillar men du kommer aldrig förstå varför om du blundar. Eller hjälpa någon.

Det är ju så enkelt som att inte bidra till lidandet.