Jag blir nästan lite kokobäng av alla bra böcker som dykt upp på sistone och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen när vill ha-listan bara växer och växer! Så jag tänker att om jag samlar alla tips i ett blogginlägg så kanske jag lugnar ner mig lite – men det återstår att se! Fyll gärna på om du har sett någon bok du inte kan motstå!

Först och främst! Min vän Björn har skrivit En perfekt natt som handlar om sömn, den tror jag säkert att många kan ha nytta av, inte minst jag! Volante, förlaget som ligger bakom Björns och även Nina Åkestams kommande bok, ger också ut Tänk snabbt, långsamt som Bia frekvent tipsat om det senaste året och som jag såg att Pocket shop i Västermalmsgallerian skyltar stort med nu. Måste läsa!

Pocket shop, som du kan följa på Instagram, tipsade senast i dag om en bra deckare som jag vet att jag inte kommer kunna motstå: En rasande eld av Andreas Norman och på tal om deckare så har GW Perssons skrivit en till bok om Evert Bäckström: Den sanna historien om Pinocchios näsa och Evert är ju, som du kanske redan vet, den bästa svenska karaktären någonsin.

Deras butik i Göteborg skyltar med Lena Anderssons Egenmäktigt förfarande – en bok om kärlek som tillsammans med bland annat Lena Sundström blev Augustprisnominerad i dag och vars bok Var det bra så? är årets Stockholm läser-bok – utvald av en jury där Bia sitter med om jag inte minns fel.

Jag vill inte heller missa Förr eller senare exploderar jag, en ungdomsroman av John Green som sägs ha ALLT eller världens bästa Lotta som i dagarna har kommit ut med sin efterlängtade kokbok Tio lektioner i matlagning (som handlar mer om relationer än recept).

På tal om recept, Lisa Gålmark som ligger bakom klassikern Vadå vegan? är med i Veganprat #6 där det nämns att hon även skrivit böcker om feminism (vilket inte alls borde förvåna mig) och jag blev så oerhört sugen på att läsa Skönheter och odjur: en feministisk kritik av djur-människa-relationen som jag vet väntar på mig på bibblan.

Men var börjar jag?

Uppdatering! Kom på att jag vill läsa The Goldfinch av Donna Tartt också!