Boken som allra mest inspirerat Dennis Lehane till att börja skriva. Vördnaden!

The Wanderers kom ut redan 1974 men jag har svårt att få tag på uppgifter om den har översatts till svenska eller inte? Desto enklare är det att stämma in i hyllningskören som tog sig ton för 40 år sen och jag förstår precis vad Dennis Lehane menar när han säger att det här är den bok som fick honom att börja skriva.

Stämningen lägger sig som en picknickfilt över läsaren och jag överväldigas av de känslor jag hade när jag såg Stand by me första gången, blandat med gängmentaliteten i The Warriors och den hårda uppväxten och våldet i The Wire (där ju Dennis skrev manus vid tillfälle). Lite Kids-vibbar får jag också så det här är inte vilken bok som helst! They call me the Wanderer

Strunta i om den inte finns på svenska – om du inte heter Pia Printz – läs den som den är på engelska. Den finns hos näthandlarna men jag lovar att lämna tillbaka mitt ex till bibblan så snart jag bara kan! Norpa den sen för bättre sommarläsning än såhär är svår att leta fram, även jämfört med alla de böcker som kommit ut sen dess.