Som ett hjärta! #vadveganeräter hos Systrarna Voltaire (vegansallad med mandelsmörat bröd)

Googla ”vegetariskt Malmö” och vips så dyker min blogg upp högst upp, fint va! (Likadant med ”medieplanerare”.) Jag har väldigt svårt att tänka på så mycket annat än grön mat just nu och vill helst inte prata om något annat heller. Alla mina bilder på Instagram handlar om mat, alla mina tweets på Twitter likaså. Och nu bloggar jag om det, igen.

I går mailade jag till Max för att fråga om deras burgare är vegan, om de har någon dressing som är det och om de planerar att börja med sojashakes eller varför inte, hör och häpna, sojaburgare? Det sista förslaget stod Mårten för. Han fick tyvärr nej men jag leker med tanken att det är inte är så märkvärdigt att veganer och vegetarianer tar större plats på hamburgarerestauranger. Varför inte?

Burgaren är vegan men den friteras tillsammans med produkter som innehåller mjölk enligt deras chefskock som jag råkade ha i kontaktlistan på mailen.

Vi var även förbi Daglivs då jag köpte på mig mängder av veganska kakor som Marabous Mörk choklad cookies, Göteborgs Kex Jätten vanilj och Bageriets Bästa bärdröm-kakor från samma kexfabrik. Det kommer ju bli picnic-väder nån dag! Alla Singoalla är vegan, det vet du va? Jag har mailat till Göteborgs Kex för att höra om de inte kan tänka sig att använda Djurens rätts veganska sigill för att underlätta ännu mer för sina kunder.

Sara har åkt hem, love you long time! men anledningen till att hon var i stan är att hon ska börja skriva för en ny tidning som kommer ut i höst och som ska granska matindustrin och samtidigt inspirera hemmakocken. Hunger – ett väldigt passande namn! Den ges ut av samma förlag som står bakom Filter och Offside och chefredaktören är ingen mindre än den hemliga kocken Mats-Eric Nilsson. Jag anar succé! Jag uppmuntrade Sara att skriva om veganism och det hade hon redan tänkt på. I Malmö där hon bor finns det väldigt många bra människor som är veganer, som Fido och Johanna som har underbara Vegoteket, som Björn som har Vegankrubb, så det kommer inte vara några problem att hitta någon att intervjua!

Björn har för övrigt programmet Mat i munnen ovan där Teresa, som också är vegan, precis har börjat jobba och som fantastiska Michaela har gjort loggan till (besök hej blekk bums!). Det är något med profiler – vi kallade Björn för veganbjörn vid köksbordet häromdan som att det är hans namn – som inte bör underskattas!

Jag blev så oerhört sugen på att åka till Malmö när jag såg att de gjorde hägg- och mandelsglass i programmet. Hur gott låter inte det? Vegansk, så självklart. Såg på Vegokoll att Bea Szenfeld var med i en kändisvariant av Halv åtta hos mig. Vegan! Hur cool är inte hon? För cool för skolan. Okej, nu ska jag stilla min veganfeber med lite KRAV- och Fairtrademärkt veganchoklad och en god bok innan jag blir löjlig!