Börjar dagen i den centrala parken och går neråt.

I fredags morse köpte jag med mig frukost och tog tunnelbanan upp till Hunter College, dvs 68:e gatan och promenerade in i Central Park. Jag valde ut en bänk med en mysig utsikt, höga träd och en typisk tunnel, och åt och bläddrade lite i min nya bok innan jag började min promenad söderut.

Det doftade nyklippt gräs och vattenslangsvatten på asfalt.

Det doftade av nyklippt gräs och fåglarna kvittrade ikapp med taxibilarna. Tanken var att ta mig hem till lägenheten igen lagom till två då jag skulle lämna över nycklarna och ta mig till flygplatsen. Tre timmar kändes lagom för 55 gator, särskilt som jag ville säga hejdå också.

Pepsi representerar på Times Square

Jag stannade till vid de Starbucks jag passerade och postade bilderna på Instagram. Det kan vara ett tips, att stjärnmärka kaffekedjan för att enkelt hitta närmaste toalett och wifi när nöden inte längre har någon lag! Syns det förresten att det är Beyoncé på billboarden här på Times Square (42:a gatan)? Hon är ju inte bara H&Ms affischnamn just nu utan även Pepsis.

Solen gassar i Bryant Park, hinner smita in på Kinokinuya!

Nere vid Bryant Park, också på 42:a gatan, välkomnar träden en, det är en fantastisk syn! Parken i sig är oemotståndlig, har en riktigt tjusig karusell och flera fik där det går att handla något att dricka och äta på.

Missa inte heller den japanska bokhandeln Kinokinuya som ligger till höger om den här bilden! Höll i en Spirited Away-bok eftersom jag alltid försöker handla hem något från Studio Ghibli, men bangade eftersom min packning oroade mig. Det visade sig vara rätt tänkt för väskan vägde otroliga 45 kilo. Vem vare som shoppa?!

Snoppade visst av Empire State Building!

Nere vid Herald Square på 34:e gatan snoppade jag av Empire State Building och höll mig från att gå in på Victoria’s Secret.

Flatiron building ligger bredvid en fantastisk park, ta med lunchen dit!

Vid Flatiron Building på 23:e gatan var det en matmarknad sponsrad av Marimekko i full gång så det osade rejält när jag gick förbi de blommiga parasollerna. Tittade lite efter eventuella lunchalternativ men det var långa köer och dåligt med vegetariskt.

Från den mer grönskande vinkeln.

Här ligger det också en fantastisk park, en oas, Madison Square Park, som inte bör missas! Perfekt ställe att vila fötterna på för den som inte har en tid att passa!

Marknaden är i full gång på Union Square, köpte en vegansk sötpotatispaj till lunch!

Slutligen kom jag ner till Union Suare på 14:e gatan runt ett och kunde i lugn och ro strosa omkring på marknaden och leta efter något att äta.

Säg att det är såhär grönt och skönt hemma nu!

Mycket av det som erbjuds är både ekologiskt och närodlat, håll ögonen öppna efter de stånd som har bakat veganskt! Jag fick tag på en sötpotatispaj med lök och kikärtor i som jag förnöjt gick och åt på sista biten hem till lägenheten. Så nöjd med avslutningen på resan, så fin promenad!

Försöker vänja mig vid en annan skyline.

I går var jag lite nere på kvällen, helt enkelt för att jag vara hemma igen. Tog en promenad över Västerbron och försökte vänja mig vid Stockholms skyline. Den är ju inte som Manhattans men den får duga.

Nu ska jag egentligen borsta tänderna men sitter och äter hipsterchoklad från Brooklyn istället. Tids nog landar jag.