Nu vaknar vi till liv up in here.

Halv åtta på morgonen öppnar Whole Foods, en av New Yorks bästa (om inte den bästa) livsmedelsbutiken. Jag gick över gatan vid Union Square precis när de slog upp dörrarna för dagen.

Frukost: Cranberry Pecan Roll, Vegan Banana Walnut Scone, körsbärssojayoghurt, svartvinbärsdryck, blåbär/jordgubb/kiwi... och så en vegansk Double Chocolate Decadence Cookie om det kniper sen. Mot Central Park!

Där inne har de mycket ekologiskt och närproducerat, ett helt otroligt sortiment som förtjänar minst en halvtimmes strosande. Det fina är att de veganska alternativen har så bra platser i butiken, de lyfts upp (eller så är jag bara van vid att det göms undan) så att ingen kan missa det, lätt att hitta, lätt att inspireras. Så som alla borde ha det.

The Plaza. Väldigt "Två systrar för mycket" för mig. Började morgonen här. Med att gå förbi utanför.

Jag köpte med mig vegansk scones, tranbärsbröd, en bunke med blåbär, jordgubbar och kiwi, svartvinbärsdrycka och en vegansk chokladkaka till senare upp till Central Park. När jag passerade Park Avenue och de andra avenyerna fick jag syn på The Plaza några kvarter bort, så vacker i soluppgången. Vill smita in där någon gång!

Gav mig fan på att hitta den vackraste platsen att äta frukost på. Lyckades. Den låg alldeles runt hörnan!

Jag tog mig nog upp en 20 kvarter innan jag hittade den plats jag ville sitta på. Insåg i samma ögonblick att jag ätit frukost där innan, även om jag kom från ett helt annat håll den gången. Ett bra val med andra ord!

Frukost. Fuck bagels!

Just det, en sojayoghurt fick jag också med mig, riktigt god!

Låg och solade under ett magnoliaträd i en timme. Med nakna fötter i gräset.

Magnolian stod i blom, en av mina absoluta favoritblommor.

Solen värmde redan runt åtta.

Spegelblankt.

Doften var ljuvlig.

Jag la mig och solade under ett träd i en timme efter frukosten, så skönt! Solen värmde så gott och jag tror att jag fick lite fräknar!

Kände efter vad jag ville göra. Ville se utställningen Impressionism, Fashion & Modernity på The Met. Gjorde det!

Sen gick jag till The Met och såg på utställningen om impressionisterna och mode. Så roligt att gå omkring och höra på alla språk som talas, extra fint att höra de franska konstnärerna uttalas korrekt på franska. Överlag väldigt många fransmän i den här stan just nu! Och utställningen var riktigt vacker, rekommenderas!

Funderade lite på den här till mitt nya blodröda läppstift?

Köpte lunch på Dean & Deluca som jag intog på en trappa i SoHo innan det var dags för lite shopping. Här ovan testar jag en ärmlös blus på American Apparel. Funderar lite på det, den ser inte lika genomskinlig ut som den är utan Instagram-filter.

Strosade runt i SoHo såklart.

SoHo.

Fyllde på min Converse-samling hos David Z på Broadway.

Hittade ett par fräsiga Converse på David Z så det var bara att slå till!

Tröjan är ett samarbete mellan Adidas och Opening Ceremony, har nog sett den i Sverige? Köpte knytblusen eftersom jag går igång på prickar.

Så roligt att de spelade Ace of Base inne på Urban Outfitters! Annars är det väldigt mycket gammal soul och rnb här, som LL Cool J, Aaliyah och Mariah Carey. Fint som snus! Köpte den ärmlösa blusen ovan.

The Strand har öppet till 22.30 varje kväll. Föredömligt!

På Broadway strax innan Union Square ligger The Strand Bookstore och jag vill verkligen tipsa alla att gå dit. Ska gå tillbaka igen och handla när jag inte är så kissnödig.

Har fått dille på ärmlösa blusar men höll i plånboken, vill spendera mina pengar på böcker!

Testade blus och kjol inne på AA men var alldeles för trött för att ta något beslut så jag uppsökte ett Starbucks innan jag stack till Red Bamboo för att hämta med lite mat hem. Är helt slut efter dagens strapatser men fortsatt hög av att vara här! I morgon blir det Brooklyn Bridge och 5 Pointz innan jag ska möta upp Sara. Ser fram emot några äventyr med henne!