Kärt återseende!

Ett år var jag och min dåvarande kille i New York tre gånger, dvs en månads vistelse totalt under året. Snacka om att vara nyförälskad! I staden alltså. Precis samma känsla infann sig tidigare i dag när jag landade, blickade ut mot Manhattans skyline och nöp mig själv i armen. Äntligen tillbaka!

Körsbärsblommorna vid Union Square skvallrar om en fin dag i Brooklyn Botanical Garden om några dagar!

Allt flöt på bra med resan, även om den tog en evighet, och jag mötte upp min hyresvärdinnas flickvän som visade mig vad jag behövde veta (wifi) strax efter tre lokal tid. Hann kasta en blick på körsbärsblommorna vid Union Square på väg dit.

Kallar det här området för hem den kommande veckan.

Jag bor i en liten lya med brandstege i East Village. Närmaste t-bana är L-tåget så det kan jag ta till Bedford Avenue en morgon och äta frukost där. I morgon kommer jag sikta på Central Park.

I got the keys to the city!

Så sjukt nöjd! Vilade lite innan jag gav mig i väg ner till Red Bamboo för att äta lunchmiddag.

Hade glömt att det kunde vara såhär.

I Washington Square Park blommade precis allt och det var människor överallt, en bild jag inte sett på så länge att jag på riktigt hade glömt bort att det är så vi umgås på sommaren. Under ett blommande träd. I en park. Underbart såklart!

Det godaste som finns ungefär.

Jag beställde in tre olika förrätter, kunde inte välja. ”Kyckling”spettet till vänster, som doppas i jordnötssås, smälter i munnen, jag har aldrig sett något liknande fuskkött innan. Tror att det är seitan men är inte säker! Det till höger är Creole Soul Chicken, Red Bamboos specialitet!

Medieplaneraren i mig blir helt tossig av sånt här!

Jag får frågan vem jag åker med. Det är med mig själv. Sara är här men i Boston just nu så vi ses först på söndag, det är precis lagom för mig. Jag får även frågan om vad jag ska göra. Bland annat av tulltjänstemannen. ”Walk around”, sa jag. ”Walk around?” sa han strängt. Okej, semester då. Även om en reklamköpare aldrig helt kopplar bort jobbet!

Det låter som en plan!

Det här ska jag till exempel göra men det visste jag ju inte förrän jag såg det. Jag gör precis det som faller mig in, det är det som är charmen med att resa själv.

Vill ligga under ett blommande träd. Den känslan.

Jag ska lukta på blommorna.

Stand clear of the closing doors, please.

Det är så enormt befriande och glädjefyllt att vara här, har nog inte riktigt fattat att det är på riktigt än.

Hm...

Efter maten åkte jag upp till 34:e gatan som är en bra shoppinggata kvällstid. Trendspaning? Ändå rätt söta! Sofia skriver på Instagram att de är för barn. Vi får väl se!

Världens största varuhus i solnedgång.

Jag pallade inte Macy’s men öppettiderna är generösa och perfekta för den som behöver lite sista-minuten-shopping. Istället gick jag till Victoria’s Secret och kände på lite underkläder (får lov att återkomma när jag kollat vilken storlek jag har men orkade inte vända och vrida på den jag har på mig) och smet sen in på Sephora.

Valde en blodröd färg när jag hittade veganskt, lidandefritt läppstift på Sephora.

Hittade ett veganskt lidandefritt läppstift som jag tror att Marie har tipsat mig om och köpte ett blodrött sådant som jag tänkte ha i morgon. Köpte även ett läppgloss på DuaneReade från Burt’s Bees i färgen Summer Twilight. Rosigt rött ungefär.

Nu ska jag sova och vakna lagom till att Whole Foods öppnar vid 7:30 för vidare färd upp till hundägarna i Central Park. Sov gott!