Bloggosfären fylls just nu av en smart julkalender som Emily startat och som bygger på att man genom bilder visar upp hur man såg ut som tonåring, vilket som är ens favoritdjur, en bild som togs i somras osv varje dag fram till jul. Jag kommer skippa alla fram till den 21 för den fastnade jag verkligen för. 

En bild på dig när du är ledsen. 

Jag gråter väldigt lätt. Senast på Duvchis konsert i torsdags. Hans Morning gjorde att jag fick svårt att andas och bröstet liksom fylldes av känslor som ville ut så då trängde tårarna upp i ögonen och trillade nerför kinderna.

Nej förresten, senast jag grät var i går när mamma och jag var på bio och såg ”Palme”, trots att jag redan har sett den en gång tidigare. Det spelar liksom ingen roll, slutet är så oerhört sorgligt. Spoiler!

För mig är det väldigt naturligt att gråta. Jag får för mig att det inte är så för alla? När jag grät inför min chef för ett halvår sen reagerade han på allra bästa sätt. Genom att förstå att det inte betydde något annat än att jag upplevde en massa känslor just då. Han tolkade mig perfekt, det är jag oerhört tacksam för, och samtalet fortsatte med att han var lika förstående i allt jag sa.

Killar vet ofta inte hur de ska reagera? Spontant hjälper det med en kram! Kramar är överlag bra mot precis allt.

Jag kan lika lätt gråta för att jag är arg, ledsen eller glad, bara känslorna börjar virvla. Härom veckan började jag nästan alla uppdateringar på Twitter med att jag gråtit över något. Av glädje för att Barack vunnit presidentvalet, av stolthet för att Zlatan visat var skåpet ska stå, av ilska över rasister. Okej, jag hade PMS men ändå.

Det är väldigt skönt att gråta och kroppen verkar ha ett behov av det. Däremot gillar jag inte att gråta av ilska (för är jag arg vill jag gärna se arg ut) och jag gillar inte att gråta för att jag tycker synd om mig själv, då skärper jag hellre till mig och gör något åt det. Annars tycker jag väldigt mycket om att gråta.

Råkade be en kille jag vill lära känna bättre om en låt som får honom att gråta, utan att reflektera över att det är så oerhört personligt. Jag kom på det när han redan skickat låten och bad då om ursäkt men han sa att det inte var någon fara.

A song for Mama är och förblir en klassisk gråtlåt för mig, jag blir helt uppfylld av kärlek till min mamma när jag lyssnar på den. Tror att det är den jag gråter åt på bilden om jag inte minns fel. Länka gärna till en låt som får dig att gråta och berätta varför den får dina känslor i gungning – om det inte är en för personlig fråga!