Jag har varit utan en dator i över en vecka eftersom min batterisladd la sig ner och somnade men som tur är har den nu vaknat till liv igen så jag tänkte summera lite av vad som har hänt sen sist!

Jag har provat klänningar på Beyond retro…

… klippt av mig allt hår mellan mina och Viccis skrattanfall…

… gjort egna polkagrisar i Gamla stan med jobbet (och gett en till min chef)…

… samt köpt världens finaste strumpbyxor. Jag har även kärat ner mig i Narrative.ly New York, sett min första utomhuskampanj live i Stockholms tunnelbana och guidat UNTs läsare till hur de kan söka jobb i sociala medier. Dessutom har jag som de flesta fått en profil på Instagram.

Det enda som Instagram tillför här, till skillnad från Statigram med sin statistik eller Copygram med sina prints, är översikten över vilka sajter och appar som har tillgång till mitt konto, i övrigt faller jag inte alls för detta. Det går inte att klicka på following/followers, det finns överhuvudtaget inga relevanta siffror utöver de ordinarie, jag saknar bildspel och kan inte söka efter mina vänners profiler… Var är myset?

Lite trist med tanke på att jag nästa vecka firar två år med den här älskade appen. Vill du läsa mer om detta, kika in hos TKJ eller håll dig till de sajter som faktiskt försöker imponera på sin användare genom att bjuda på det lilla extra.

Så vad har mina vänner hittat på? Emanuel har skrivit sin bästa krönika hittills, Åsa har släppt en sida som samlar instruktionsvideos (och där man just nu kan vinna en Canon EOS 650D) och Martin hälsar att man nu kan flattra tweets, Instagram-bilder, Vimeo-videos mm. Jag har ätit frukost med Judith som i sitt inlägg lyfter hur företag köper sig följare och fans, ett upptåg startat av Kjell för att väcka debatt om sociala medier, och busungen i fråga är i kväll aktuell med sin film De bortkopplade som visas kl 18 på SVT2.

I övrigt fortsätter jag sluka några sidor Anna Karenina varje kväll men eftersom jag sett så mycket fram emot att läsa Lisas Det dom inte sa, en bok om hur hon blev feminist, så slukade jag den direkt när den damp ner på hallmattan härom veckan. Mycket tänkvärd och perfekt som julklapp till någon du tycker om. Beställ den direkt av henne på Twitter och passa på att följa! Rekommenderas varmt!