Skip to main content

Fuck you feminist fucks you already have equality

Anita Sarkeesian + Research Materials

Det här är Anita Sarkeesian och jag tycker att hon är en av de smartaste rösterna på internet. Hennes Feminist Frequency-videos är ögonöppnare och nyligen tog hon Kickstarter till hjälp för att backa ett nytt projekt som hon kallar för Tropes vs Women in Video Games, ett projekt som jag välkomnar med öppna armar.

Hon kommer spela igenom en mängd olika spel (se ovan) för att analysera bilden av kvinnan som återges och vem vet, kanske leder det till att videospelsföretagen äntligen gör något åt den trötta stereotypen som vi alla har vuxit upp med (Damsel in Distress, The Fighting F#@k Toy, The Sexy Sidekick, The Sexy Villainess och Background Decoration).

Innan du protesterar, om du nu mot förmodan tänkte göra det, kan jag meddela att tusentals och åter tusentals killar redan hunnit före. ”Fuck you feminist fucks you already have equality” tillhör skaran av snälla saker som skrivits om Anita sen det blev känt att hon ville dra igång det här projektet. ”Fucking ovendodger”, som referens till att hon är jude, är nog det grövsta jag någonsin läst någon haspla ur sig.

Det här är alltså ett projekt som inte är klart än vilket innebär att de som kommenterar inte vänder sig emot hennes åsikter, analyser eller slutsatser utan mot att hon ifrågasätter bilden av kvinnan i videospelen de spelar. Det här och annat spännande kommer vi prata om på P3 Browser på söndag 18:03. Hörs då!

Läs även: Emanuel skriver i DN om att Vi måste ta eget ansvar för sanningen och Hans skriver att Facebook och Twitter har blivit konsumentmakt på steroider.

 • JosefinHagstrom

  Jag skrev ett inlägg i veckan på mediesverige om just bilden av kvinnan som objekt. Blir alltid mörkrädd av kommentarer som hatar en & det man skriver för att man inte fattar att ”det är ett skämt”. Fint att se detta!!

 • rockspindeln

  Vi tog upp det i dag när vi spelade in Browser och jag var så sjukt taggad eftersom jag gillar Anita så mycket men efter inslaget där hon berättar om händelsen var det som att luften hade gått ur mig. Jag var helt matt. Visste inte vad jag skulle säga. 

  Det som inte står med i mitt inlägg var att de gick på henne i alla sociala medier och spammade hennes konton, ändrade hennes Wikipedia-profil, anmälde hennes YouTube-kanal för terrorism, försökte få Kickstarter att lägga ner hennes projekt och sökte upp all tänkbar info om henne på nätet för att knäcka henne.  

  Och då har hon inte ens börjat med projektet. 

  Matt.