Live by Night av Dennis Lehane, min idol, min hjälte, kommer inte ut förrän i oktober så det är en ära att komma över ett förhandsex. You either love Dennis Lehane or you haven’t read him yet står det kaxigt på baksidan och jag kan bara hålla med. Han är i mina ögon oslagbar.

Jag läser aldrig baksidestexter förrän efter jag är klar med boken så jag antog att det skulle vara uppföljaren till The Given Day men den här är en helt fristående bok som utspelar sig under 20-talets gangster era.

Joe Coughlin, som helst beskriver sig som laglös, hamnar efter ett brustet hjärta och en fängelsevistelse av en slump i ett hett och fuktigt Florida där det råder ett krig mellan olika alkoholimportörer. Han får ansvar över ett helt imperium och med det en enorm makt men kan i utbyte inte lita på någon, samtidigt som han förälskar sig på nytt.

Det är en bok att drömma sig bort i, karaktärerna är som vanligt helt enastående. Hettan, våldet, kärleken, allt känns på riktigt. I ett meningsutbyte läser jag orden Much obliged och förs direkt tillbaka till The Wire och undrar om han inte ger en liten vinkning med flit? Jag väljer att tro det!

Boken har definitivt Dennis signum men jag har lite högre krav för att ge den full pott. Men läs, läs allt han någonsin skrivit!

Här är min sommarläsning fångad på bild! Lisa Ungers Fragile, Tina Feys Bossypants, Leo Tolstoys Anna Karenina, Elisabeth Hands Generation loss, Amy Waldmans The Submission och Jeffrey Deavers XO står på tur.

Det är ren och skär lyx att välja och vraka men jag har nog ett ganska bra hum redan nu om vilken ordning de kommer slukas. Trevlig boksommar!