I torsdags efter jobbet hoppade hela kåken där jag jobbar in i två bussar och styrde färden mot Frihamnen. Vi hade sällskap av våra lettiska kollegor som var på besök och tillsammans med kontoret i Göteborg var vi över hundra personer som steg på M/S Romantika med sikte på Riga.

Det var officiellt en konferensresa men under gårdagen passade vi på att ha sommarfest på tillbakavägen. Jag gissar att min chef, eller Snygg-Fredde som jag fick veta att han kallades för några år sedan, är lite nervös över vad jag ska blogga om men han kan vara lugn, vad som händer till havs stannar till havs. Det gäller även alla videosnuttar jag spelat in.

Det har varit ett härligt socialt experiment och jag har lärt känna mina kollegor på ett sätt som inte går att göra utan fri bar. Vi har haft det otroligt roligt ihop och jag är bara mer övertygad än innan om att jag har världens bästa kollegor.

Vi har legat i hytten och pratat om snoppar istället för Excel, sett Italien krossa Tyskland i semin, garvat, psykat och diskuterat med varandra, dansat hela nätterna, kramats och berömt, sjungit karaoke och delat hytt som inte luktar kräks. Framförallt har vi fått se Riga som är en helt fantastiskt vacker stad.

Jag åkte upp i kyrktornet på bilden ovan tillsammans med två kollegor och såg ut över stan, impades av zeppelinar-hangarerna, kände stämningen inne på Ockupationsmuseet, njöt av det fina vädret och applåderade med hela uteserveringen åt ett par som precis gift sig. Våra lettiska kollegor ropade ”bittert, bittert!” tills paret förgyllde vår närvaro med en söt puss, fint!

Jag var lite nervös innan men nu känns det som det perfekta avslutet på det här halvåret som runnit förbi i en rasande fart. Ser fram emot hösten då Snygg-Fredde och jag ska stå längst fram på Refused-konserten på Way Out West och det är dags att planera ännu mera. Först ska jag ha några veckors välförtjänt semester och om vädret inte håller i sig vet jag att solen skiner bara en båtresa bort.