Jag hade en riktigt mysig kväll med min vän Arvid härom kvällen som avslutades med den här hallonskapelsen på en gräsplätt i Vasaparken. Eftersom han är nyinflyttad och jag är Stockholmskär pekade jag helt lyriskt ut alla mysiga ställen runt S:t Eriksplan för honom och de kan vara värda att sprida vidare.

Chokladfabriken, där man utöver drömmen ovan inte får missa laktritschokladen med havssalt eller att de säljer glass, delar lokal med Cajsa Warg som har några av de lyxigaste livsmedlen i stada.

Köp med deras vackra flaskor med fransk sockerdricka till Gästrikegatan och Vurma där man kan luncha eller ta med sig picknick till parken tvärs över gatan. De har fantastiskt goda sallader och smörgåsar, förslagsvis quinoasalladen med fetaostkräm och avokado, så smarrig!

Mittemot parken, vid Atlas, ligger Ho’s vilket är stans godaste kines. Deras tofu med svarta bönor är en klassiker som jag har ätit under flera år i deras restaurang vid Hornstull.

Mitt favorithak Cupcake Sthlm ett stenkast därifrån bjuder på den mest fantastiska kreationen jag känner till: en valfri, helst ljummen, cupcake täckt av nygjord glass. Lite strössel på det i solskenet? Jag kan inte komma på något bättre.

I Birkastan ligger Tiki room som bjuder på en av stans skönaste lokaler en trappa ner och helt makalösa drinkar. Jag ber alltid om en alkoholfri med kokossmak och det är enda undantaget jag gör från min långkörare En röd, tack!

Något mysigt jag missat?