Det finns 153.000 svenska Twitter-konton i Sverige varav 86.000 är aktiva enligt Aitellus rykande färska undersökning. Emanuel skriver bra på Ajour om hur viktigt det är att inse Twitters styrkor och svagheter baserat på de siffrorna. Själv undrar jag varför det är så få som twittrar när det är så otroligt beroendeframkallande, relationsbyggande och mysigt? Och jag menar det verkligen! Varför?

Vill du ha hjälp med att komma igång så säg till! Det finns en tröskel men den kommer du över genom att följa och avfölja, lära dig alla förkortningar och konstiga ord och framförallt se till att du har Twitter tillgängligt i mobilen för att skriva till andra och få meddelanden själv. Jag har skrivit en guide som kan underlätta för den som är nyfiken (även om den firar ett år i dagarna!) så sluta tveka och skräddarsy din egen feed bums!