Creuna #sime11

Martin Deinoff och Fredrik Marcus, Creuna, om hur man får en mer attraktiv hemsida.

Företagen måste omfamna potentialen som finns nu. Gör en make over men behåll fokus. Det handlar dels om upplevelse, dels om detaljer. Som att klockan på iPaden på Apples hemsida går rätt eller att miniatyrkartan på Google Maps uppdateras när man scrollar runt. Nästan alla som går in på SLs hemsida ska söka efter en resa så varför inte göra om sidan så att den är så enkel som Googles startsida – dit folk också går för att söka?

Användare kan filtrera information så de behöver inte ta emot all kommunikation som riktas mot dem. Några råd: ljug inte, visa priser, få tillstånd, stör inte, jobba med dem osv. Framförallt, var transparent – var god istället för att säga att du är god. Stockholm stad har byggt en pricerunnerliknande sida för sina skolor. Där kan du jämföra skolor med varandra, antal lärare, betyg mm vilket visar på precis det.

Var effektiv och spara tid åt besökaren/användaren – det kommer du tjäna på. Freitag och Friis co säljer båda väskor men visar upp det på helt olika sätt. Vilket är bäst? Var en del av dialogen. Social är mer än att ha Twitter och Facebook – det är att ha en riktig konversation med kunden.

Digitalt är bättre, miljövänligt, enkelt mm. Om du inte är tillgänglig digitalt kommer inte dina kunder kunna prata med dig. Hitta sätt som passar dig. Plattformar blir bara bättre och bättre.

Samtal om teven som social hub med bl.a TV4 och BBC #sime11

Slaget om vardagsrummet med Cecilia Beck-Friis, TV4, Isla MacLeod , Digital Business Development Manager BBC, Arnd Benninghof, CEO ProSieben.Sat1, Shirlene Chandrapal, Vice President, Smartclip

Din teve och din dator/mobil hör ihop – i framtiden kommer fjärrkontrollen vara ett minne blott. Innehållet kommer påverkas av användarna, vad vill de se, när vill de se det? Teve kommer förändras, med till exempel 3D eller Skype så att man kan titta tillsammans vilket tillåter teven att bli ännu mer social.

BBC har 58 miljoner unika besökare varje år, Isla berättar att de måste hålla sig till nyhetsrapportering men att tittarna ska kunna uppleva och ta in nyheterna som de önskar. Cecilia på TV4 berättar att de har skapat en app som visar vad som händer bakom scenen på Idol vilket ger ett helt annat perspektiv än vad hemsidan och programmet gör.

Facebook skulle kunna spela en större roll i tevens liv i framtiden, att programmen kanske sänds där med. FB räknas inte som en konkurrent utan snarare som en samarbetspartner. Om du har bra innehåll och ett bra upplägg för marknadsföring så löser sig det mesta.