Den enda soppa jag någonsin gör passar perfekt nu till hösten och består av

  • skalad och delad potatis
  • små söta broccolibuketter
  • morotsmynt
  • hackad gul lök eller purjo om man hellre vill det
  • ett par, tre pressade vitlöksklyftor
  • två tärningar vegetarisk buljong
  • röda linser, helst okokade
  • en burk kikärtor
  • pressad citron
  • eventuellt lite tomatpuré för att få fin färg

Eftersom nästan alla ingredienser har olika lång koktid behöver man hålla lite koll på vad man lägger i. Börja med att fräsa all lök i lite olja i en stor kastrull, pressa ner vitlöken och kasta sen ner potatisarna och rör runt. Häll på en 2 liter vatten ungefär beroende på hur många som ska äta och sen linserna (som behöver koka nästan lika lång tid som potatisen om man inte fuskar som jag gjorde)!

Räkna med 30-35 minuter vid spisen eftersom vattnet tar ett tag att koka upp och allt behöver lite längre tid på sig än vanligt. Morötterna ska i före broccolin och kikärtorna före citronen och glöm för all del inte buljongen! Höfta lite, det går inte att misslyckas med den här soppan! Klicka i lite tomatpuré vid intresse mot slutet.

Servera med mängder av ostmackor!