Avatarveckan dag 5 och 6

En del av responsen på Avatarveckan har i vissa fall liknat rökrutetrots, och jag har för mitt liv inte kunnat förstå varför. Som tur var fick jag ett aha-ögonblick när en god vän förklarade att jag numera betraktas på ett visst sätt för att jag har ett visst antal följare. Då kanske min uppmaning om att haka på kan misstolkas som att alla måste haka på. Så är det naturligtvis inte.

Jag valde att ifrågasätta en del av de negativa kommentarerna vilket ledde till riktigt lärorika och intressanta diskussioner, tack för det! Däremot upplevde jag det som att de som frågade vad poängen med avatarveckan är egentligen inte ville ha något svar på frågan utan bara lufta sin åsikt om ett aktuellt ämne inför sina följare. Tips! Om du vill veta vad ett tema (dvs #) går ut på, klicka på det och scrolla neråt (och om du får svar på din fråga – skicka det vidare.)

Mona bloggade om sin tolkning av avatarveckan och snygghetshetsen som hon ser på Twitter (och Facebook) vilket faktiskt var anledningen till att jag började med avatarveckan från första början. Den har aldrig handlat om att se snygg ut, den har alltid handlat om att ha roligt och att få se en annan sida av sina vänner.

Avatarveckan är min baby, klaga på den om ni vill (det finns flera goda skäl till att göra det) men gör det då på en nivå som jag kan bemöta. Den här trista trenden med att negga på andras teman, tracka ner på någon som ger ut en bok i ämnet eller snacka skit om föreläsare som står uppe på scen känns som ett Twitter jag inte känner igen och framförallt inte vill veta av.

Avatarveckan dag 7

I måndags släpptes ett blogginlägg som tipsade om 30 svenskar att följa på Twitter och där var bland annat jag med. Petra Jankov reagerade på att det dels var många män på listan (älskar att vi reagerar så starkt på det!) och dels på att det mest var sociala medier-människor. Jag håller med och har kommenterat, färgad av ovan nämna diskussioner, så läs gärna det!

Avatarveckan har gett mig otroligt mycket inspiration till ämnen att blogga om, bland annat om hur olika vi använder Twitter och om hur jag ser på mitt personliga varumärke. Gör det du med! Och kom ihåg! Om jag i framtiden hittar på ett roligt tema så är det, som alltid, för att sprida kärlek och ingenting annat!