Den här veckan började med ett byte av min avatar (miniatyrbilden som visar hur man ser ut på Twitter). Jag ville testa och se hur man blir behandlad om man inte har en söt bild på sig själv. De flesta visar sig ju från sin bästa sida och har gjort det under hela 2009, vilket blir ganska ointressant i längden. Twitter är ett fenomenalt nätverk och jag gillar inte kommentarer som hintar om att jag får fördelar där för att jag är tjej eller liknande. Bytte därför till den här bilden.

Ganska otrevlig, jag vet, men den ledde till en ny idé! Att ta en ny bild varje dag och lägga upp under hela veckan, ungefär som bloggare gör med dagens bild, för att på ett ärligt sätt visa hur jag ser ut när jag inte är partyklädd och sminkad – en dagsfärsk bild på hur blek och alldaglig man faktiskt är under den här årstiden. Den regeln ändrades senare men var min grundidé.

Jag twittrade om det och fick tips från Johan om att tagga idén och det var så #avatarveckan började. Responsen har varit mycket fin, folk som jag tidigare bara sett ur en vinkel tidigare är nu mer tredimensionella och vissa har t.o.m. visat ansiktet för första gången i Twitters historia! Nu under dag fem är det fortfarande fullt ös, medvetslös i feeden, man känner inte igen någon! Härligt!

Jag känner själv att avatarveckan har spridit lite extra kärlek över Twitter så här i början av det nya året och nästa vecka kör vi igen – med #DMdagen! Stort tack och kram till alla fina tweeps som har varit med!