I kväll mellan sju och åtta hade Pocket shop Kulturhuset öppet en timme extra för att få erbjuda sina kunder lästips och rabatt på engelska pocketböcker. Givetvis begav jag mig dit!

Jag har jobbat i den butiken i fem år och såg flera kända ansikten, bland annat Emma och Katarina som ni ser här. Annars var det en salig blandning av kunder, bokhoror, bokbloggare och förläggare som var där och shoppade. Jag köpte The Slap som jag själv kallar för ”Bias nya One Day”, dvs den bok som Pocket shops inköpare tjatar ihjäl sig om för tillfället.

Jag fick äntligen tillfälle att träffa Pia Printz som ger ut One Day, eller En dag som den också heter, och hon var om möjligt ännu trevligare än på Twitter. Linn var också där, kul att ses, och så en tjej som heter Emilie som intervjuade mig till en skoluppgift.

De hade finfina Penguinmuggar till ett bra pris men eftersom jag varken dricker kaffe eller te kändes det lite onödigt. Jag hade bara valt den rosa ändå, utan att ha en aning om vem Norman Douglas är. Eller var. Snygg är den i alla fall!

Just det, jag stod och pratade med Lena Hammargren från Novellix också, de verkar ha en rolig idé på gång och finns på Twitter innan hemsidan ens är uppe. Ni kommer säkert se deras pixi-liknande böcker i butik i vår!

Det här var de tipsen jag fick av Bia och jag blev otroligt sugen på att läsa flera av dem, bland annat The Help, The Imperfectionists, Dark Places och Nice Girls Don’t Get the Corner Office. Men jag spar mig till New York.

Föreställer mig hur jag går in på The Strand Bookstore och förstrött bläddrar i deras bokhyllor och som av en slump hittar en av titlarna ovan och förtjust utbrister ”Åh, den här, den tipsade ju Bia om, den tar jag!” och så får den följa med mig på tunnelbanan upp till Central Park. Yes, jag har officiellt börjat dagdrömma om att jag är i New York. Snart så!