Jag har tidigare tipsat om en hel del roliga och söta fotoappar och nu är det dags för tre tips på appar till iPhone som jag tycker extra mycket om!

Om jag bloggar några tips kanske du också gör det? Länka i kommentarsfältet!

WhatsApp

WhatsApp använder jag istället för sms och mms till Johan. Eftersom vi har kontakt kontinuerligt under dagen är det perfekt att ha en app som sköter det. När meddelandet har kommit fram bockas det av och när den andra har läst meddelandet bockas det också av, smidigt!

Den fungerar även som chatt och man ser om den andra är online och skriver. Det går även bra att skicka små videoklipp vilket alltid tas tacksamt emot!

Se vilka i din kontaktlista som använder WhatsApp och tipsa de vänner som du ofta smsar till att den finns, antingen via mail eller sms.

Kostar: 7 kr

Boxcar

Boxcar är en app som låter dig få ett meddelande när det händer något på Twitter. Irriterande tycker vissa, perfekt tycker andra!

Så fort du får ett mention, ett DM, en ny följare, en RT eller när någon stjärnmärker dina tweets eller lägger till dig till en lista så får du ett litet pling i mobilen. (Min Twitter-guide hittar du här.)

Givetvis kan du välja och vraka i inställningarna och behöver inte ha alla funktioner aktiverade. Om du hellre vill koppla Facebook, Gowalla, RSS, mail, Foursquare osv så går det också bra.

Kostar: Gratis

8mm

8mm är ett mysigt filmfilter till dina videoklipp! Du kan välja mellan 1920, 70s, Sakura, xPro och Siena som alla ger olika knaster och kontraster. Filmen ser gammal och skröplig ut, på det där charmiga sättet!

Videoklippen sparas i appen och kan sen överföras till kamerarullen, YouTube eller mailen och klippas ihop i valfritt program.

Det går även att ta kort med samma filter som sen sparas och överförs på samma sätt, perfekt om man behöver en stillbild i filmen.

Kostar: 15 kr

Vad har du för tips?