Måndag morgon, inte så populär inte, men måndag kväll kan bli precis lika mysig som vilken annan kväll som helst. Jag åkte och handlade efter jobbet trots att jag hade mat hemma eftersom jag blev så otroligt sugen på att använda granatäpplet som jag köpte på Möllan i går. Fantasin fick skena iväg och smaklökarna bestämma, sen var det bara att köpa på sig!

Recept på en galet god måndagsmysmiddag:

  • Tzay
  • En handfull valnötter
  • Ett vackert granatäpple
  • Avocado
  • Färsk spenat
  • Citron
  • Fetaost
  • Hallonvinäger
  • Skruvig pasta

Koka pasta och stek tzayen, de snittar på runt 10 minuter var. Skölj spenaten, tärna fetaosten, lossa granatäppelkärnorna och häll ner i en skål. Mosa avocadon med pressad citron. När tzayen har fått en fin yta kan du slänga ner valnötterna i stekpannan, mest för att man känner sig som en kock då. Blanda ner spenaten också och häll i pastan när du ändå håller på. Servera på en tallrik, strö över granatäppelkärnor, hallonvinäger och avocadomoset samt det som är kvar av citronen. Njut!