En av de saker som dykt upp alldeles för ofta på sistonde när jag pratar Twitter med mina vänner (som twittrar) är att de inte vågar ofölja personer som de av någon anledning inte vill följa längre. Nästan alla säger dessutom att de vill följa färre.

Ofta har det att göra med att de inte vill bli uthängda och drar sig för att ta den konflikt som eventuellt följer. Självklart vill de heller inte såra någon annan och om de har följt varandra länge känns det extra svårt att bryta.

Det fina med Twitter är ju att det är skräddarsytt för alla så även om mina vänner och jag pratar om samma forum så är det flera helt olika upplevelser vi pratar om samtidigt och det får man inte glömma bort. Deras feed ser inte alls ut som mitt, deras mentions skiljer sig åt från mina och vi får troligtvis inte alls samma typer av DM. Kort sagt, alla har sin egen version av Twitter. Så här ser jag på det men du får gärna kommentera om du har ett annat tänk.

Jag har tidigare bloggat om att jag läser precis alla tweets som skrivs så för att jag ska trivas anpassar jag mitt flöde precis så som jag vill ha det. Och det är verkligen viktigt för mig att jag trivs. Jag kan inte påverka vilka som följer mig, däremot bestämmer jag helt och hållet över vilka jag följer. Det känns inte aktuellt att be någon ändra på sig för min skull så istället oföljer jag. Oftast beror det på någon av följande anledningar:

  • Personen uppdaterar på tok för ofta
  • eller chattar som besatt med andra jag följer.
  • Kanske är det någon som ständigt upprepar sig själv
  • eller är bitter och sprider negativa vibbar.
  • Ibland beror det på vulgära anekdoter eller romantisering av alkohol
  • och ibland är det för att personen skapat sig en persona som jag inte uppskattar.

Förhoppningsvis är det ingen som följer mig för att de inte vågar ofölja men om det är så vill jag förtydliga att alla är mer än välkomna att ofölja mig! Folk får komma och gå som de vill på Twitter, glöm inte det.