Igår förfestade jag och Emanuel lite inför #FBlunch genom att ses på Vurma och äta lite ihop. Eftersom vi inte alls känner varandra fanns det en hel del att prata om och det blev nog mer privat än jobbrelaterat till att börja med. Efter maten besökte vi den nyöppnade Chokladfabriken vid S:t Eriksplan och slog oss ner på en kulle i närheten.

Vi började prata Twitter och jag berättade om hur jag läser av mitt feed. Just nu följer jag 110 stycken och Emanuel 1307 stycken. Det var intressant att höra om hur han läser av sitt flöde (skummar) eftersom jag har varit nyfiken på hur man hänger med när man följer så många.

Jag är nog lite rädd för att uppfattas som snobbig som inte följer fler eller som någon som bara försöker få till en snygg ratio men efter att ha använt Twitter de senaste två åren har jag funnit att c:a hundra tweeps är perfekt för mig. (Det är ju inte så att jag bara har koll på hundra personer på Twitter, jag har nog koll på de flesta.)

Min metod verkar vara ganska ovanlig och förklarar till stor del varför jag följer så få som jag gör. Den innebär även att jag har stenkoll på allt som skrivs och vet precis vad de jag följer pysslar med hela dagarna. Okej, nu kommer det! Jag läser precis varenda tweet som skrivs i mitt flöde. Dygnet runt, året runt. Detta innebär att jag ibland byter ut de jag följer för att få in lite ny energi, hoppas att ingen tar det personligt.

Jag brukar sällan twittra om det här men tycker att det förklarar en del. Har du ett annat sätt att läsa av ditt flöde får du gärna berätta om det i kommentarsfältet!