Jag tänkte berätta lite om min mamma för hon är en av mina bästa vänner och jag älskar henne.

Hon älskar Eva Dahlgrens Ängeln i rummet så då gör jag det med. Hon gillar även Leonard Cohen och Tina Turner och lyssnar på Svensktoppen. Dessa uppgifter har inte uppdaterats under de senaste 20 åren men jag tror att de fortfarande gäller.

Hon älskar att ligga och läsa, gärna i soffan och nästan enbart deckare. Jag har ärvt hennes boksmak så vi brukar byta böcker med varandra.

Hon pratar ofta med sig själv ”för då får hon bäst svar” och hör direkt på telefon om det hon säger ”går in genom ena örat och ut genom det andra” på mig. Kan ske ibland om jag ser på teve eller sitter med dotan.

Hon tycker omänskligt mycket om färgen rosa och det märks på hennes kläder, inredning och accessoarer. Med tanke på att hon överdoserade den på oss när vi var små (tvilling) är hon själv förvånad över att jag fortfarande använder den.

Hon säger saker som ”Nu ska vi se, sa blinda Sara” och ”Burr burr, sa Kasper när han såg en naken häst”. Gamla ordspråk när de är som bäst.

Hon slukar smågodis som ingen annan. Inte ens jag skulle vinna om vi svullade mot varandra. Hon har ingen botten. (Avis såklart.)

Hon fyller 60 nästa år men planerar att byta karriär innan hon pensionerar sig. Jag ska ge henne mina bästa tips på hur man startar eget företag.

Hon har vid ett flertal tillfällen setts dansa kosack. Med blandat resultat.

Hon hatar att vara med på bild och skrynklar ihop ansiktet så fort hon får syn på en kamera.

Hon är en av de roligaste personer jag känner. Jag kommer ihåg när vi låg i en hög på golvet och skrattade åt ett avsnitt där Oprah intervjuade Barbara Streisand som berättade att hon inte ens kan koka ägg. (Man behövde nog vara där.)

Hon spenderar sommarhalvåret ute på kolonin där hon och min syster sliter så att svetten lackar medan jag tar kort.

Hon gråter varje gång jag tatuerar mig eftersom hon tycker att det bara är bovar och banditer som gör det och vill inte att någon som inte känner mig ska tro att jag är det.

Queen of my heart.