Jag vill passa på att tipsa om det bästa stället i Malmö för att få lite chokladkärlek. Cacaofoni ligger nästan vid stationen och ägs av en väldigt trevlig och pratglad dam som brinner för choklad.

Vi har pratat med henne vid ett flertal tillfällen och den här gången snöade vi in på choklad från sydamerika och jag vet inte hur hon gjorde det men jag betalade i alla fall 61 kr för en liten chokladkaka (som vi köpte med oss i present inför kvällens mysiga middag med Johan och Jenny).

Min Johan och jag testade en dansk dröm som var något av det bästa jag ätit i chokladväg. Danska flødeboller med mandelbotten. Lägg dem på minnet. Jag kan längta till Malmö bara jag tänker på dem. Valrhonachokladen gick knappt att bita sig igenom. Den känslan.

Annars är det inte så gott om chokladbutiker (som levererar) i Malmö. Inte tu tal om att Chokladfabriken skulle kunna öppna en butik där nere och sälja som smör i solsken, även mitt i vintern. I alla fall när jag kommer på besök.

Topp 3 sötuppleverlser 2010

  1. Nöt- och kolaruta från Sankt Jakobs stenugnsbageri i Lund
  2. Flødeboller med mandelbotten från Cacaofoni i Malmö.
  3. Macarone- och sockerkaka med chokladfyllning och hallon från Chokladfabriken.