Jo Nesbø är en av mina absoluta favoritförfattare och hans åttonde kriminalroman om Oslopolisen Harry Hole är otroligt nog också hans bästa.Pansarhjärta består av 647 sidor olidlig spänning, intressanta karaktärer, brutala mordfall och en alkoholiserad huvudperson som är skrämmande knivskarp när det gäller men som ständigt måste slåss mot både nya och gamla demoner.

Och framförallt – inget, absolut inget, är som man tror.

Medan Harry Hole vilar upp sig efter jakten på Snömannen med hjälp av olagliga substanser i Hong Kong blir två kvinnor mördade hemma i Oslo och polisen misstänker att en ny seriemördare är i farten. Kaja Solness skickas på uppdrag till Asien för att hämta hem Harry som råkat i trubbel hos den kinsesiska maffian men lyckas inte övertyga honom förrän hon berättar att hans far ligger på sjukhus.

Tillvägagångssättet är väldigt ovanligt då de båda kvinnorna har drunknat i sitt eget blod och har exakt 24 stickhål i munnen efter ett tortyrredskap som i boken kallas för Leopolds äpple. När jag nu googlar efter en bild hittar jag en hemsida som skapats just för detta ändamål och vapnet får mig att rysa av obehag…

Läs hela recensionen på Bokaktuellt.