Det känns nästan overkligt, okej, det känns verkligen overkligt, att vi snart är i New York igen. Vi ska äta oss igenom alla gamla och nya favoriter, promenera genom stan, shoppa kläder, ta massa bilder, åka till Coney Island och bada (det är över 30 grader nu) och kanske våga yoga. Längtar ihjäl mig när jag radar upp det på det här sättet!


På lördag är det Vegan Shop-Up, ett otroligt initiativ, ungefär som en vegansk marknad där det går att köpa donuts, risottoburgare, tempeh, macarones, seitansliders, mozzarella, brownies, en helt galen blandning. Dit ska vi givetvis gå!


På lördag är det även Smorgasbord, en marknad alldeles vid vattnet i Brooklyn, med utsikt mot Manhattan. Även där går det att äta sig mätt, hoppas få shoppa något också!


Det går inte att åka till New York utan att äta 1. Impossible Burger, 2. Dun-Well donuts och 3. Ben & Jerrys veganska glassbunkar. Baby, we can do it!


Förhoppningsvis får vi tag på ett bord eller hörnet på en bardisk hos by Chloe som jag följer på Instagram. Hon har flera ställen i stan nu och allt ser så gott ut. Bonus för att hon är bästis med Leanne som har veganska klädmärket Vaute. De har för övrigt 50% rabatt på hela sitt nya vintersortiment under ett dygn, närsomhelst nu!


Allra gladast är jag över att Dun-Well Dougnuts har slagit sina påsar ihop med 3 Little Birds som har både mjuklass och kulglass. Den serveras med fördel på en donut med chokladsås och strössel på. Eller med en gullig hund!

Vi kommer givetvis beta av de ställen jag tipsar om i min New York-guide för veganer. Övriga ställen vi vill testa är bland annat:


Du hör ju. När folk frågar vad vi ska göra i New York svarar jag kort och gott: äta.