svensk_dagligvaruhandel

I den första kvartalsrapporten från Svensk dagligvaruhandel för i år kan vi läsa följande:

”Att det finns en efterfrågan på bönbiffarna, de färdigkokta bönorna, linserna och kikärtorna och andra vegetariska alternativ till kött bekräftas genom försäljningsstatistik. Enligt färska siffror från Nielsen Scantrack säljs i dag 51 procent mer frysta vegetariska produkter än 2010.

Färska vegetariska alternativ som vegetarisk korv och vegetarisk smörgåsmat har ökat med över två tusen procent de senaste fem åren. Konsumenterna frågar allt mer efter ärtor, bönor och linser, vilket visar sig inte minst i försäljningen av torkade ärtor och bönor som har ökat med 34 procent de senaste fem åren och de konserverade varianterna har ökat med 27 procent. Glädjande är också att försäljningen av frukt och grönt överlag ökar.

Försäljningen av alternativa mjölkprodukter, som soja, havre och mandelmjölk, har skjutit fart med en ökning om 59 procent sedan början av 2014.”