Vårblommor helalf.se

Tänk om vi rekommenderades att röka för att inte få cancer. Trots att det är dyrt, illaluktande, giftigt, beroendeframkallande och vi redan årligen kastar en miljard fimpar i naturen.

Tänk om vi rekommenderades att äta kött för att inte få cancer. Trots att det bidrar till djurens lidande, stress, inomhusvistelse, onaturliga beteenden och för tidiga död. Utöver all bevisad miljöpåverkan.

Tänk om vi rekommenderades att sitta still för att inte få cancer. Trots att vi har nära till gym, längtar efter att få springa ett lopp, blir lyckliga av att cykla i nerförsbacke eller att få börja dagen med yoga.

Inget av det vi rekommenderas att göra för att förebygga cancer, som att sluta röka, äta kött eller börja träna, påverkar oss, eller någon annan, negativt. Tvärtom! Men vi är jordens envisaste djur och vill bestämma själva. Det gör oss även till planetens dummaste djur.

När vi påstår att just jag inte kan sluta röka eller äta kött låtsas vi att vi skiljer oss från alla andra människor som lyckats med just det, när vi i själva verket inte är ett undantag utan helt enkelt saknar viljan att ändra på oss. Vi är lata och bekväma.

Samtidigt är vi inte nöjda med att vara det för vi vet innerst inne att rekommendationerna har rätt och det svider när vi påminns om det. Särskilt när andra personer gör det. I grunden vägrar vi erkänna att våra beslut påverkar andra än oss själva. Djuren, naturen, våra nära och kära, kommande generationer. You name it.

Fuck cancer? Fuck alla friska människor som tar livet för givet och inte gör ett jota för att förebygga att drabbas.