Hur funkar det? Vegetarianism

Plättlätt. Det är ett ord som vår instruktör på jobbjumpan brukar använda när hon tänkt ut någon riktigt jobbig övning till oss. Ungefär så skulle jag svara om jag fick frågan om hur det är att vara vegan.

I morgon kommer detta ämne diskuteras i ABF-huset i Stockholm. Somar Al Naher, som ofta är på djurens sida i sina krönikor, håller ett samtal om hur det funkar med vegetarianism. Så bra ämne, så bra gäster! Såhär skriver de på Facebook om eventet som sänds live för den som vill gå förbi alternativt lyssna via Politisms hemsida:

Att köttindustrin inte tar hänsyn till djurens liv är ingen hemlighet. Prispressen och stor efterfrågan på kött gör att produktionen ofta blir grym och orsakar stort lidande. För de flesta är det heller ingen nyhet att kött gör oss sjuka och utgör ett av de största hoten mot miljön. Ändå har vår köttkonsumtion ökat med hela 40 procent de senaste 25 åren. Hur kommer det sig?

Hur ska man göra om man vill bli vegetarian/vegan? Vad ska man tänka på som veggis om man tränar mycket? Vi har bett våra gäster att komma med konkreta råd och tips på hur man går tillväga för att äta mer veganskt.

Somar Al Naher diskuterar med Pernilla ”Jag är vegan – och springer maraton” Berg, styrelseledamot i SMMI, Svensk mat och miljöinformation, nutritionist och expert på kost och Jesper Nilsson, aktivist som drivit ett projekt att göra veganvarianter av husmanskost.

Under programmets gång kan du ställa frågor genom att mejla till podd.stockholm@abf.se.

Har du några frågor så maila bums! Tror även det går fint att komma med frågor och tankar via deras tagg #hurfunkardet.