Katten Bamse

Viljan att förändras inför det nya året är starkt förankrad hos oss människor. Man kan nästan ta på förväntningarna och förhoppningarna om förbättring. Såhär i början på året håller den känslan i sig länge. Vad kan jag ge för löften i mars? Ny start, igen.

Tänk om vi hade den inställningen inför varje högtid? Helger är ju om något otroligt traditionsbundna så varför inte börja där för att bryta en vana eller ändra en livsstil?

Vi gör det lite väl lätt för oss med nyårslöften om att t.ex. inte dricka alkohol eftersom det löftet inte påverkas av vad vi gör på själva högtiden, nyårsafton, den dag då vi kanske dricker allra mest på året. Isn’t it ironic? Just därför är de extra intressant att utmana oss själva på helgerna!

Nu närmast är det påsk. Hand upp om ni vill höra om hur många ägg vi äter – och slänger – jämfört med hur många ägg en höna värper naturligt eller vad jag tycker om att äta lamm som slaktats innan de ens fått uppleva gräs under fötterna. Vill du på riktigt ge ett grönt löfte, eller vitt med för den delen, så varför inte passa på då? Ett påsklöfte.