Älskade Ängavallen

Jag har varit lite sne på Livsmedelsverket för att de envisas med att använda öppna landskap som ett argument för att äta djur men de här fina kostråden för vegetarianer och veganer får mig att skina upp!

Just nu har jag en period då jag mår väldigt dåligt av att tänka på hur många som utan att ens reflektera över det äter djur, varje dag, flera gånger om dagen. Hur kan någon äta en gris? tänker jag. De är ju som små hundar. Så busiga och fina! Och då blir jag så himla ledsen över att deras liv inte värderas. Särskilt när jag står i kö och ska beställa mat och hör någon välja fisk, fågel eller ko när det finns vegoalternativ.

Livsmedelsverket skriver till och med att det är enkelt att vara vegetarian! Låt mig då ta tillfälligt i akt och förtydliga hur busenkelt det är att vara vegan och hur många djur som dör i onödan för att du dricker mjölk och äter ägg. Sluta slentrianäta djur helt och hållet! Läs på. De här kostråden är utmärkta att börja med. För djuren, miljön och hälsan. Så jäkla bra argument!