Såg på @feministerna's Instagram att de fått förslag om att använda en rosa tulipan som partiblomma. Jag stödjer det förslaget! ✌️

Nu har jag anmält mig på fivalsedlar.se för att dela ut valsedlar i en skola på valdagen! FI behöver, som jag skrev tidigare, hjälp med det eftersom det inte kommer finnas några i vallokalerna om inte medlemmar och andra frivilliga placerar dem där. Det känns som ett riktigt ärofullt uppdrag!

Jämställdhet borde vara grunden i all politik men så är det inte nu, vilket parti du än brukar rösta på, vad det partiet än säger. Särskilt nu inför valet. FI är ett initiativ. För att den politik som har förts de senaste åren inte har räckt. Någon måste ta plats och aktivt driva de här frågorna. Tillsammans med andra.

Även om inget annat parti grundar sin politik på jämställdhet så som FI gör finns det självklart feminister i alla partier, även om vår nuvarande statsminister vägrar kalla sig det. Alla partier som säger sig brinna för jämställdhet tjänar på att ett jämställdhetsinitiativ kommer in i riksdagen för det innebär att deras frågor kommer lyftas ännu högre.

Nästan varannan väljare kallar sig feminist. Inför förra valet var den siffran 30%. Det är en oerhört spännande utveckling! Jag har alltid röstat på Miljöpartiet i riksdagsvalet men i år känns det här så mycket viktigare. Rösta rosa! Om fyra år är sannolikheten hög att ännu fler kommer tycka att jämställdhetsfrågor är självklara vid varje politiskt beslut. Längtar efter den dagen!