Min kille brukar skämtsamt säga att för varje serie där kvinnorollerna retar gallfeber på mig så kommer någon skriva en feministisk analys som hyllar den. Jag trodde faktiskt inte på honom men så i går dök en länk upp till TV dags där de tycker att True Detective utreder hela manssamhället. (Samtidigt som HBO gör reklam för serien i en banner ovanför, bara en parantes.)

Jag läser och läser medan jag väjer för spoilers och vill så gärna försöka förstå, att se det med hans ögon, men det går inte. Från avsnitt ett och framåt ser jag bara kvinnorna. Det kanske är som Amat skriver angående Hanne Kjöllers kritik av Rummet, att det är svårt att sätta sig in i någon annans skor. Skillnaden med mig är att jag verkligen vill förstå intresset för de här männen men jag kan helt enkelt inte se förbi de nakna, mördade, utnyttjade kvinnorna som används i syfte att förstärka de manliga karaktärsdragen.

På tal om Matthew McConaughey så har du säkert inte missat dels att han vann en Oscar, dels bilden som Ellen tog under galan? Världens mest retweetade wefie. På Twitter påpekade Peter att den innehåller två veganer, det tyckte jag var så fint! Ser du vilka?