Hammockpremiär på kolonin! Låter vinden skjutsa fart.

Tack, bara fint!

I slutet av maj förra året sa jag tack och adjö till Facebook efter att ha varit medlem och djupt troende sen 2007. Mitt intresse för tjänsten var enorm och jag kunde mer om det mesta än de flesta. Fortfarande lägger folk till ”Facebook” som en skill på min LinkedIn-profil vilket är humor för mig eftersom jag tagit så starkt avstånd från dem – men tack ändå!

(Samma sak hände tidigare på Klout men den tjänsten har jag utan att nämna det raderat. Det kan vara ett tips för alla tjänster på nätet – istället för att klaga på att du inte förstår nyttan med den trots att du mycket väl vet att det inte finns någon – radera och gå vidare.)

Under året som gått har jag fått ungefär tre (3) event vidarebefordrade till mig gällande specifik information om mina vänners födelsedagskalas så det är ingen tjänst jag saknat trots att många nämner just den som en anledning till att ha kvar kontot. Andra säger att Grupper håller dem kvar men jag har inte saknat något sådant heller (troligtvis för att jag inte varit aktiv i någon innan).

Eftersom jag har Twitter och Instagram så dyker de obligatoriska snackisarna – ”måsteläsning!”, memes och födslar – upp i de medier jag redan använder. Ibland händer det att jag inte kan se en bild eller ett inlägg via en länk och då tänker jag bara ”Nähä, det var visst inte ett så socialt medium när allt kommer till kritan!” och går vidare.

Det enda som varit negativt handlar egentligen om bristen på fantasi hos utvecklare. Varför utgår ni från Facebook istället för att låtsas som att det inte finns? Nya tjänster som dyker upp och som enbart stödjer Facebook-inloggning gör sig väldigt beroende av Facebook och får nästan skylla sig själva när det intresse som väcks hos mig släcks direkt när jag inte ens kan logga in. Mer valfrihet tack!

Rent socialt så blir jag glad när en efter en av de jag faktiskt vill följa i sociala medier dyker upp, häromdan en av de roligaste killarna i gymnasiet som jag har saknat att ha som vän på Facebook. Jag har visserligen ingen aning om vad mina lågstadiekompisar eller gamla kollegor som jag inte har kontakt med längre av naturliga skäl gör men det känns okej ändå.

Det är med andra ord fullt möjligt att ta bort kontot och leva ett liv på internet utan Facebook.