Dennis Lehane, Kulturhuset, grät efteråt, fick en hälsning i min dagbok för särskilda händelser. #tillbakablickstorsdag

Jag läste många intressanta saker i senaste numret av Icon i badet nyss, som att 1 miljon svenskar röker (helt ärligt?), att 80% av fisken som äts i Sverige importeras (mums!) och att Dennis Lehanes novell Animal Rescue just nu filmatiseras med bland andra Noomi Rapace och Tom Hardy i rollerna. Varför har ni inte sagt något! Bia? Helena?

Googlade snabbt och hittade en länk till novellen så den lär jag kasta mig över! Hittade även en grym intervju, gjord för ungefär ett år sen, och det fina med den är att du kan lyssna på den samtidigt som du läser den, så att du kan höra Dennis tjocka accent dyka upp då och då. Favoritcitat: ”In terms of influence, the most influential book on me was Richard Price’s The Wanderers. That’s the book, that’s the life-changer. That’s the book that made me want to become a writer.” Måste ha!

I morgon hoppas jag att min vän Anna på Piratförlaget har tid att luncha för då kommer hon ge mig Jo Nesbøs senast bok Polis som dyker upp om några veckor och på torsdag är det Stora Bokbytardagen, ett otroligt trevligt initiativ som innebär att du tar med dig en bok på morgonen på väg till jobbet eller skolan eller parken, och om du möter någon som också bär på en bok under dagen frågar du om de vill byta. Måste välja ut en bra!