Livet är en polkagrisrandig kjol just nu.

Jag har en polkagrisrandig kjol på mig, ska precis äta fruktsalladen som jag köpte på kvarterslivset i går efter min och Saras mexikanska middag på Elizabeth Street (kaktustacos och portabelloburgare) och är på väg till Egg i Brooklyn för att äta frukost där innan det bär av till körsbärsblomningen i Botaniska trädgården.

Klockan är kvart i nio på morgonen och det förväntas bli 20 grader och sol i dag. Jag har all min favoritmusik i hörlurarna men blir som gladast av att höra levande musik på torg och i tunnelbanan, vill inte missa någonting – alla sinnen är på helspänn och tar in alla intryck. Packar med mig min favoritbok som jag sparat för att läsa klart vid ett sådant här tillfälle, på en bänk nedanför ett blommande träd i min favoritstad. Kanske slinker det ner en chokladkaka i väskan också.

Lunchen på botaniska är vegansk och jag kommer nog äta något litet innan jag åker tillbaka till Manhattan för att träffa upp Sara. Vill besöka FAO Schwartz och MoMas shop för att handla lite presenter annars är vi mest nyfikna på Opening Ceremony. Om jag fick välja skulle jag äta middag varje dag på Red Bamboo men Sara ser till att vi äter oss genom stan, främst i East Village där det finns ett enormt utbud, både av mat och söta killar.

Så mamma, nej, jag kommer inte hem.