Stolt jurymedlem på #travelhack2013 den här helgen!

Det har varit en helt fantastiskt rolig helg! Jag vet inte vad jurymedlemmar vanligtvis ägnar sig åt men vi skämtade med varandra från första stund och har haft väldigt bra diskussioner och samtal ihop.

Travelhack är alltså ett 24-timmars hack som är menat att förbättra upplevelsen för tåg- och bussresenärer. Det var totalt 21 bidrag så det tog flera timmar att prata med alla men det var samtidigt riktigt lyxigt att få höra deras tankar och idéer. Tusen tack för det!

Dagens mindfuck: den radiostyrda heliumfyllda hajen som juryn leker med. #travelhack2013 z

Per hade med sig en heliumfylld, radiostyrd haj som jag genast döpte till Travelhaj som han använde för att tipsa deltagarna om presentationsteknik. Den var helt förtjusande att köra runt med uppe i vindsvåningen på Färgfabriken.

Vi ägnade dagen i dag åt att utse tre kategorivinnare och en grand master flash-vinnare. Andreas skämtade om att vi inte hade kommit fram till någon vinnare när klockan närmade sig ett och att juryn helt orelaterat skulle åka till Disrupt i San Fransisco som var förstapriset.

Molnen.

Min favorit från dag ett, alltså i går, är Guide My Day som är en tjänst som låter användarna skapa turer i alla möjliga kategorier till varandra och andra som vill upptäcka staden de besöker. Allt är så snyggt och smart att jag smäller av. Kartan, Instagram- och Foursquare-bilderna, gränssnittet, typsnittet, utskriften, Twitter-kontot och kopplingen till lokaltrafiken.

Framförallt blir jag väldigt sugen på att sätta igång och skapa en lista men det går ju inte eftersom jag inte har något Facebook-konto… Hör av er om ni kommer godkänna Twitter-login också!