Twitter Archive

Det här är ju helt fantastiskt! Jag har nu fått möjligheten att ladda hem alla mina tweets och med en enkel översikt (ovan) kan jag gå in på den månad jag är intresserad av för att läsa om det jag har skrivit.

Det här skiljer sig från Facebooks liknande uppdatering när alla tidigare inlägg blev synliga eftersom de sparas ner i en mapp på min dator och bara är tillgängliga för privat bruk!

Gå in på Settings/Inställningar och se om du har fått alternativet Your Twitter Archive. Klicka på Download och när du fått ett mail med en länk och zippat upp filen, klicka på index så kommer du rätt!

För mig som har Twitter så kärt är det som att bläddra i en gammal digital dagbok. Det går även att få upp tweetsen som länkar på www vilket är värdefullt.

Ändå bra gissat, det skiljde bara två månader!

Det bästa av allt är att jag kan söka efter ord och namn och få upp ett resultat, jag har till exempel twittrat 140 gånger om Refused och 1130 gånger om/till/av Oskar Dahlbom, vilket aldrig någonsin varit möjligt att hålla koll på innan.

Också fint att kunna söka efter olika taggar jag skapat eller använt för att trippa rejält. Tips! Sök på namnet på en person du tycker om så kommer er första tweet till varandra upp längt ner. Sånt är jag en sucker för! Fler användningsområden?