Knotig trähand

Jag minns en måndag för några år sen när jag och Emanuel bokat in en middag på mitt favorithak och det visade sig att det var Alla hjärtans dag just den dagen. Min dåvarande pojkvän hade inget emot det när jag ringde och berättade, vilket säger väldigt mycket om honom som person, men det är klart att det kändes lite märkligt att sitta och äta middag när alla runtomkring stirrade förälskat in i varandras ögon.

Jag och Emanuel var rätt fnissiga den kvällen och skrev absolut inget på Twitter om att vi drack röda drinkar ihop på Judit & Bertil för det hade feltolkats. Det kändes som att vi bröt mot någon oskriven lag, så fick vi inte göra, vilket var skrattretande. Den här dagen är helt enkelt paxad av kärlekspar, hur en än väljer att tolka den.

I kväll ska jag därför spendera timmarna innan läggdags med att ligga i sängen och streama Girls från den mest passande siten och äta mängder av choklad. Jag är inte emot en kärlekens dag egentligen men folk väljer av någon anledning att tolka den så bokstavligt, i negativ mening. Det blir bara krav och förväntningar av det, pannkaka helt enkelt. Jag väljer att tolka den som en dag då jag är lite mer kärleksfull än vanligt och riktar den kärleken mot vegohjärtan jag tycker lite extra mycket om. En #allavegohjärtansdag kanske?