Hänger med @danza som spisar plattor på Story Hotel.

I lördags efter Duvchis fina konsert på Debaser stack jag till Story Hotel och hängde med Filip som spelade skivor där. Av en slump träffade jag på min kollega Håkan och hans polare och vi skrattade gott åt ett gammalt skämt som innehåller en whiteboard, en lappuggla och en snopp. Om några år kanske jag kan sprida det skämtet vidare på www.

När jag tappat bort dem gick jag tillbaka till skivspelaren och hittade Anton, inte min bästis Anton, en annan, och vi hade ett riktigt bra snack, bland annat om Django Unchained som jag älskar. Jag droppade att en herre i början av filmen även har huvudrollen i The Warriors och vi upptäckte att vi båda har djupa känslor för den filmen, för New York och för Coney Island. Förhoppningsvis ska vi få ihop en filmvisning på bio med den filmen och våra vänner som vill, i såna fall uppdaterar jag här på bloggen när det blir akutellt!

Coney Island

Han frågade mig om mina tatueringar och undrade om jag inte, likt många andra, bara skulle köra på tills jag var ”klar”. Då sa jag som det var, att jag sparar mig. Underarmarna har fortfarande utrymme som jag vill fylla så småningom men jag har ingen brådska, jag låter det ta tid. ”Du har disciplin”, sa han och fyllde i att det gällde annat också och jag svarade ”Mm, mina principer” varpå han utbrast ”Nej, det är inte samma sak!”

Verkligen intressant! Det fick mig att slå upp ordet disciplin och hör här bara: ”Disciplin kan vidare beteckna en personlig egenskap. En disciplinerad person uppfyller sina åtaganden och handlar i enlighet med sin föreställning om vad som är bäst att göra, även då ett sådant handlande medför ett obehag på kort sikt. Denna egenskap betraktas av många som en eftertraktansvärd dygd.”

Coney Island

Hm, jag har aldrig tänkt på det så. Att det är disciplin och inte principer. Det låter väldigt fint! Tack Anton!

För övrigt har Sjöhistoriska just nu en fin utställning som heter Tro, hopp och kärlek och som handlar om sjömanstatueringar. Den har ett genusperspektiv som jag gillar så jag rekommenderar varmt ett besök! Gratis inträde! Jag köpte ett par riktigt fina gamla tatueringar att fylla underarmarna med, ska bara gnugga på dem med hjälp av  lite vatten, sådär som vi tjejer med många tatueringar gör.