Ibland dimper det ner spännande mail i inkorgen som nyfiket vill att jag ska berätta mer om det jag kan om sociala medier. Det kan vara en student som gör ett arbete i skolan, en företagsblogg som intervjuar intressanta twittrare eller världens största dagstidning Metro som vill ha hjälp.

Åt den sistnämnda skrev jag precis en guide på 3000 tecken om hur man söker jobb i sociala medier och den kommer troligtvis publiceras i höst i deras Student-tidning. Jag skriver troligtvis eftersom jag nu mailade en bild på mig själv i jpg tillsammans med mitt bankkontonummer och den summa pengar jag vill ha för jobbet.

Det här med att söka jobb i sociala medier är nämligen lite av mitt expertområde och för mig har det har fungerat över all förväntan. Det var också så reportern snubblade över mig, hon hittade mig i det sammanhanget på nätet. Som guide inom detta område kan jag precis alla knep.

Borde jag ställa upp och jobba gratis bara för att jag brinner för ämnet? Borde du? Svaret hittar du alltid här.

Uppdatering: Det kom så ett svar. Journalisten menade på att det skulle ha kunnat vara en intervju om hon hade ringt upp mig och ställt några frågor men att det var smidigare att be mig skriva guiden själv eftersom hon har en dålig telefon. Jag menade på att det aldrig varit tal om en intervju utan att hon hade bett mig skapa ett innehåll som hon själv kommer få betalt för. Ett olyckligt missförstånd.

Therese skrev i går på Twitter att hon har börjat tacka nej istället för att be om pengar för liknande uppdrag och att det är dags att tänka om. Vi får göra det, tillsammans. Tills vi har kommit på en lösning gör jag ingenting gratis och guiden kommer publiceras på min blogg, inte i en gratistidning.

Uppdatering 2: Nu har jag publicerat min guide till hur studenter kan söka jobb med hjälp av sociala medier.