När du har skapat ett konto, bestämt ett namn (kanske ditt för- och efternamn), laddat upp en bild och beskrivit dig själv så att andra får ett hum om vem du är finns det några få saker att tänka på för att komma igång på riktigt. Undrar du vad alla konstiga tecken betyder kan du kika här.

1. Det du har att säga är precis lika viktigt som någon annan

Vet du inte riktigt vad du ska skriva om? Bena ut vad du tycker om, vad som gör dig glad, vilken musik du gillar, vilka intressen du har, det som gör dig till dig. Det går även bra att RTa (upprepa) vad andra har skrivit men viktigast är att du testar dig fram. 140 tecken är lite klurigt men du lär dig snart.

2. Lägg till folk som verkar intressanta, roliga, trevliga, spännande och galna

Runt 100 personer är en bra start så att det händer något i din feed och via dessa hittar du säkert ännu fler. Jag har legat på runt 130-140 stycken nu i snart 4 år och det passar mig perfekt men alla är olika. Det fina med Twitter är att det blir vad man gör det till. Avfölj de som inte bidrar till myset i din feed och be om listor på folk att följa från de du tycker verkar vettiga. Här har du en!

3. Tänk på att lägga till alla andra roliga tjänster du använder till Twitter

Jag slår vad om att du använder bilder, video eller text i ett annat sammanhang, kanske Instagram, YouTube eller en blogg? Tänk på att all din närvaro på www säger väldigt mycket om dig och det passar fint att lägga upp på Twitter. Dela de artiklar, inlägg och annat spännande som du tycker är intressant till Twitter så får dina läsare en uppfattning om vad du tycker om och kan inleda samtal om det.

4. Tänk mobilt

Se till att ladda hem Twitter-appen så att du enklare blir beroende och får push-notiser när någon kontaktar dig. Fråga gärna andra vad de använder för app, jag vet att många gillar Tweetbot till exempel men jag kör på Twitters egen. Bokmärk, favoritmärk eller gör Twitter till din startsida även på www. Det tar ett tag att komma in i det men det är väl värt det.

5. Ta kontakt med andra twittrare

Det finns inga trösklar för att ta kontakt med någon på Twitter och twittrare ses gärna på riktigt. Det kan vara Jan Gradvall eller Bette Midler men prata framförallt med de du följer. Du kommer märka hur roligt det är när någon svarar och du får igång ett samtal med någon det visar sig att du har mycket gemensamt med. Jag har fått många fina vänner genom att göra precis så.

Undrar du något är det bara att fråga!