Pinstamatic är en tjänst som låter dig pinna bilder, texter, kartor, låtar, tweets, hemsidor, ja allt möjligt till Pinterest. Detta gör att du enklare kan skapa eget innehåll men framförallt berätta något om dig själv eller ditt företag genom att samla allt detta i ett board med en tydlig titel (About me/us t.ex). Jag har testat att pinna min Twitter-guide och den är vid närmare eftertanke superlång! Se fler exempel nedan och klicka dig gärna vidare, Roy’s hitlåt leder faktiskt till Spotify så småningom.

Företag som vill inspireras till att använda sin Timeline på Facebook med en nypa storytelling kan gå in och se vad det nystartade kontot för SL och inte allra minst Spotify har gjort för att förgylla sin feed. Backa bakåt i deras historia och fundera på vad ert företag har att berätta.

Enligt Facebook har nu Spotify 17,5 miljoner användare världen över och DI.se har nyligen gjort en intervju med grundaren Daniel Ek om att de går back trots det eftersom de har en så hög uppstartskostnad. Gissar att de ser fram emot lanseringen av företagsappar som nu är på väg att rulla ut, något som kommer garantera en viss investering från de aktiva företagen för att synas ännu mer. AT&T, McDonalds, Intel och Reebok är först ut, ska se om jag kan snoka reda på när det kommer till Sverige.

Nya siffror skvallrar om att vi nu är över 300 000 svenskar som twittrar, en siffra som fortfarande är för låg om du frågar mig. Om du vill ha koll på hur dina tweets sprider sig rekommenderar jag varmt ReTweet, se bara här hur mitt tips om Naturskyddsföreningens lista med ekologisk tänk fick fart. Gillar även Twitoaster, en sida som jag är knuten till lite halvhjärtat och som inte är aktiv längre men det är det ändå fint att gå in och bläddra där när det gäller gamla tweets. Om man vill bädda in en ser det ut såhär trevligt:

.
Så hur går det nu för mig och mitt beslut att fimpa nästan alla mina Facebook-vänner? Tack, bara bra! Jag hänger inte där längre bara för att utan går in främst för att se vad Inga-Lisa har gillat, kika i RSS-flödet av spännande företag och snabbt hitta de viktigaste länkarna. Just nu är jag riktigt nyfiken på när Facebook Offers kommer till Sverige, får kolla upp det med.

Min kollega Rasmus (som snart har skaffat sig skägg trots sin ringa ålder) tipsade om ett företag som heter The Blue Uniform. De känns väldigt driftiga, kreativa och Stockholm. Kika på deras fina film som presenterar vilka de är och om du går i webbshoppartankar finns det en riktigt bra guide till hur du knyter ihop WordPress med PayPal.

Hittade du något matnyttigt?